FORCE Technology hjælper rederiet TORM A/S til dialog med underleverandør af motorforinger.

Rederiet TORM A/S oplevede gentagne problemer med foringer på nogle af deres tankskibsmotorer og ønskede derfor en tilbundsgående undersøgelse af problemet. 

Skibsmotorerne døjede med ekstraordinært højt slid af de 2 tons tunge og 2,5 meter høje foringer, samt slidte og brækkede stempelringe. ”Vi havde oplevet unaturligt højt slid på vores units, og jeg havde derfor en idé om, at der kunne være et problem med foringernes materiale”, siger Steen Ludvigsen, superintendent fra TORM A/S, ”for at eftervise dette, havde jeg brug for at få verificeret materiale sammensætningen”. 

Og han fortsætter: ”Der er naturligvis et anseligt økonomisk aspekt i udskiftning af foringer og et ønske om ikke at sidde med hele regningen for udskiftningen selv”.

Undersøgelse blev bevismateriale

FORCE Technology undersøgte til at begynde med cylinderforinger fra to tankskibe. Det viste sig, at mikrostrukturen i materialet var en medvirkende årsag til den hurtige udslidning af cylinderforingerne. ”FORCE Technology med deres erfaring inden for netop dette område var en god sparringspartner”, siger Steen Ludvigsen.

”Efter de indledende samtaler med FORCE Technology var leverandøren af foringerne parat til at deltage i processen. Leverandøren havde på forhånd kendskab til FORCE Technology som en pålidelig leverandør af den slags undersøgelser og anerkendte FORCE Technology som en virksomhed, der kunne udføre en troværdig analyse”, slutter Steen Ludvigsen.