Ønsker du å lære mer om bedømmelse av radiografisk film? Vårt e-kurs omfatter fagteori og bedømmelse av 40 radiografiske filmer med tilhørende fasit.

Om radiografimetoden

Radiografimetoden (RT) benyttes som NDT-metode innen stort sett alle produksjonsbransjer, fra fly, olje- og gassindustrien til mat- og medisinindustrien.
Metoden kan brukes på de fleste materialer, f.eks sveis, støp og kompositt
Ved radiografi får du et bilde av objektets tilstand, på samme måte som man kjenner til i helsesektoren. Med metoden kan man finne feil som ligger under overflaten i et objekt og som ikke umiddelbart er synlig for det blotte øyet.


Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som ønsker å lære mer om filmbedømmelse eller ønsker å repetere sin kunnskap som filmbedømmer.


Innhold: 

  • Generelt bedømmelse av radiografisk film
  • Teknisk vurdering
  • Bildekvalitet og dekningsgrad
  • Objektets kvalitet og objektfeil
  • Sveisefeil
  • Praktisk bedømmelse av rediografiske filmer


Hva er inkludert i prisen?

E-læringskurset kan kjøpes som et abonnement hvor du får tilgang til kurset i en eller tolv måneder, alt ettersom hva som passer best for deg. Innenfor denne perioden kan du se kurset så mange ganger du selv ønsker.


Hvordan fungerer kurset?

E-læringskurset gjennomføres elektronisk. Du kan gjennomføre kurset fra hjemmekontoret, arbeidsplassen eller der du selv måtte ønske. Alt du trenger er PC/Mac eller nettbrett samt tilgang til internett. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser.

Vi gjør oppmerksom på at alle våre e-læringskurs tilbys som en del av NDT-kursene som gjennomføres hos FORCE Academy i Kristiansand. De er da inkludert i selve kursprisen, og man trenger ikke å kjøpe disse kursene i tillegg.