Klynger, netværk og partnerskaber
Samarbejde med et GTS-institut bidrager til en højere produktivitet, vækst og bedre udnyttelse af de teknologiske muligheder i virksomhederne.
Klynger, netværk og partnerskaber med mange muligheder
Et samarbejde med FORCE Technology giver dig adgang til en omfattende og avanceret fysisk og kompetencemæssig teknologi- og innovationsinfrastruktur.
For virksomheder og uddannelsesinstitutioner åbner deltagelse i klynger, netværk eller partnerskaber hos FORCE Technology dørene til en lang række videnbroer på tværs af industri og brancher via:
GTS-infrastrukturen
Som GTS institut har vi et tæt samarbejde med de øvrige seks GTS-institutter, der komplementærer hinanden på videns- og udviklingsområder. Bl.a. ved at gennemføre fælles forsknings- og udviklingsprojekter, fælles vidensformidling og ved at samle udvikling på fælles platforme. Dertil sikrer vi tilsammen adgang til langt over 100 unikke testfaciliteter for dansk industri.
Universiteter
Et tæt samarbejde med universiteter har igennem årene haft stor betydning for vidensniveauet hos FORCE Technology og universiteternes teknologi- og videnoverførsel til industrien. Vi har i dag et meget omfattende samarbejde med samtlige danske universiteter og dertil over 35 udenlandske.Klynger og netværk
Vi er stærkt repræsenteret i de danske og internationale klynger og netværk, og samarbejdet bliver kontinuerligt udvidet. Netværkene formår at være videnbro mellem videninstitutioner og nye, spirende erhvervsområder og sikre, at demonstrationsprojekter og viden formidles til de relevante målgrupper og interessenter.
Deltag i et partnerskab - og bidrag til den teknologiske udvikling
Mange af vores investeringer i ny teknologi sker i tæt samarbejde med industrien og universiteterne. Ved at udnytte fælles kapacitet og kompetencer har vi kunnet imødekomme et fortsat stigende behov for teknologisk udvikling og innovation på tværs af industri og brancher.
Bidrag til den teknologiske udvikling og højere produktivitet i din branche - kontakt os for at høre om muligheder for partnerskaber og netværk.
Vi deltager i disse klynger og netværk
-
AIDC – Automatic Identification and Data Capture
AIDC Danmarks mission er at fremme brugen af automatisk identifikation og datafangst i Danmark.
AIDC er det professionelle netværk for alle interesserede i netværk, viden og rådgivning inden for automatisk identifikation og datafangst. AIDC Denmark er en forening, der hjælper sine medlemmer med at få fordele ved effektivt at anvende automatisk identifikation og datafangst. Formålet med foreningen er på non-profit basis at udvide viden om mulighederne med AIDC-teknologier for enkeltpersoner, offentlig administration, foreninger samt private virksomheder i Danmark.
AIDC Denmark fungerer som en non-profit forening, hvor aktiviteterne primært finansieres gennem medlemmenes abonnementer. Udover information om teknologien skal foreningen også fremme udvikling og udveksling af erfaringer på alle områder i forbindelse med praktisk anvendelse af AIDC-teknologi, både nationalt og internationalt, samt give medlemmerne mulighed for at blive informeret om de seneste praktiske og teoretiske udvikling i marken.
FORCE Technology er en del af AIDC Denmark for at oprette forbindelse til andre nationale og internationale organisationer, virksomheder og universiteter for at dele viden om ny forskning, nye teknologier og nye metoder. Specifikt samarbejder vi med netværket og dets partnere for at skabe og inspirere til, hvordan IoT-teknologi kan bruges til at skabe værdi inden for automatisk dataidentifikation og datafangst.
-
AIOTI - the Alliance for Internet of Things Innovation
AIOTI sigter mod at styrke dialogen og interaktionen mellem IoT (Internet of Things)-aktører i Europa og bidrage til skabelsen af et dynamisk europæisk IoT-økosystem for at fremskynde adaptionen af IoT. Således er det en naturlig partner inden for IoT for FORCE Technology. Organisationen forener mere end 150 medlemmer bestående af private virksomheder, GTS-institutter, universiteter og standardiseringsorganer. Fokus er at koordinere indsatsen inden for IoT-innovation i Europa og samarbejde med internationale aktører.
Arbejdet er opdelt i 13 arbejdsgrupper, hvor FORCE Technology primært bidrager til WG03 for standardisering og følger indsatsen i WG02 på innovationsøkosystemer.
Fokus for FORCE Technology er at komme i forbindelse med andre internationale innovationsorganisationer inden for IoT og dele viden om nye udviklinger inden for IoT. Værdien for samfundet er, at vi kan fremvise dansk IoT-innovation internationalt for at skabe opmærksomhed og samarbejdsmuligheder for danske IoT-innovatorer.
Arbejdet anvendes i Nordic IoT Centre for at få en internationalt vinkel på IoT-innovationer.
-
CenSec
CenSec (Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark) er den primære klyngeorganisation blandt de små- og mellemstore danske virksomheder, der er eller ønsker at blive leverandører til forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien.
CenSec blev i 2020 udpeget til en af i alt 14 danske erhversklynger.
Ved at tilbyde virksomhederne assistance til at opbygge markedsviden, kompetencer og uddannelse, kan de deltage i de forretningsmæssige netværk og ad den vej skabe forretning og styrke innovationen.Læs mere på CenSecs hjemmeside.
-
CLEAN
CLEAN er Danmarks miljøteknologiklynge som arbejder for at styrke danske miljøteknologivirksomheders produktivitet og konkurrenceevne, særligt ved at styrke vækst, beskæftigelse og internationalisering i danske SMV’er.
Gennem et aktivt samarbejde i det danske økosystem inden for miljøteknologi skabes der:- Ny indsigt
- Nye forretningsmuligheder og resultater
- Realisering af danske og globale markedspotentialer inden for cleantech
Læs mere på CLEANs website.
-
Copenhagen Fintech
Copenhagen FinTech dækker over erhvervs- og teknologiområdet finans og fintech, der dækker bank, investering, forsikring, pension og anden finansiel virksomhed, hvor digitale teknologier stimulerer innovation inden for f.eks. betalingsløsninger, økonomistyring og diverse personrettede tjenester.
Læs mere på Copenhagen Fintechs hjemmeside.
-
Copenhagen Hardware Alliance - CPHHW
Copenhagen Hardware Alliance (CPHHW) er et community for hardware-teknikere.
Innovatorer kæmper for at designe, udvikle, fremstille og distribuere deres produkter. Derudover er det danske hardwareøkosystem fragmenteret, og der mangler samarbejdskultur.
Formålet med CPHHW at styrke hardwareteknologiøkosystemet i Danmark og facilitere en stærkere samarbejdskultur blandt praktikere, der arbejder med hardwareentreprenørskab. CPHHW sigter således mod at samle danskbaserede praktikere, der arbejder med hardware og opbygge et supportsystem og platform for thought leaders, tjenesteudbydere, investorer, inkubatorer og iværksættere, der arbejder med hardware, så de kan mødes, netværke, udveksle viden og samarbejde.
FORCE Technology var, sammen med CIID og Københavns Kommune med til at starte dette grundlægge CPHHW, et løst forbundet netværk, der nu drives af IDA (Dansk Ingeniørforening), Dansk Design Center og DTU / Futurebox. FORCE Technologys rolle er løbende at hjælpe fællesskabet ved at tilbyde en platform og et netværk rettet mod deres specielle behov.
-
Danish Healthtech
Danish Healthtech er et nationalt innovationsnetværk, der styrker det nationale samarbejde omkring udvikling og test af sundheds- og velfærdsteknologi og fremmer samarbejdet mellem private virksomheder, kommuner, hospitaler og universiteter på tværs af landet.
Innovationsnetværkets faglige fokus er:
- Forebyggelse og prædikativ sundhed
- Lighed i sundhedsvæsenet - det borgernære sundhedsvæsen
- Bedre brug af danske sundhedsdata
- Personaliseret behandling
Læs mere på Danish Healthtechs hjemmeside.
-
Danish Life Science Cluster
Danish Life Science Cluster består af 26 aktører i hele landet, som samlet danner klyngen.
Det erhvervsmæssige mål, særligt inden for det sundheds- og velfærdsteknologiske område er at skabe et udviklingsmiljø, der sikrer optimale betingelser for, at især de mange mindre virksomheder på området kan accelerere deres potentiale.LSI skaber både værdi, vækst og vidensudvikling, som er til gavn for virksomheder, borgere og sundhedsvæsenet.
Læs mere på Danish Life Science Clusters hjemmeside. -
Danish Sound Cluster
Danish Sound Cluster er et samlingspunkt for forskningsmiljøer, virksomheder, offentlige organisationer, politikere og professional brugere med interesse for lyd og lydteknologi.
Klyngeindsatsen fokuserer på fire områder: Healthcare & welfare, environmental sound solutions, creative sound solutions og future soundtech solutions.
Den primære målgruppe er innovationsmodne virksomheder, der anvender lyd i teknologiske produkter og services, eller hvor lyd udgør en markant differentiator, f.eks. lyd i sikkerhedssystemer, robotløsninger mm.
Danish Sound Clusters værdisæt bestræber sig på samarbejde, inklusion på tværs af brancher, fremme innovation og sikre en tilpasningsdygtig transformation af den danske lydbranche.
Læs mere på Danish Sound Clusters hjemmeside. -
Dansk Standard IoT
Standarder er vigtige for implementering af ny teknologi, både som referencerammer for nye teknologier og for markedsgodkendelse og sikkerhedsevalueringer. Standarder giver IoT en genvej ind i arkitektur og interoperabilitet, og sikker teknologiimplementering.
FORCE Technology er således forpligtet til at kortlægge standarder, deltage i det politiske arbejde vedrørende standarder og bidrage til nye standarder. Vi deltager i en lang række arbejdsgrupper hos Dansk Standard
Inden for områderne IoT, data- og serviceinnovation deltager vi i:
- Nationalt standardiseringsudvalg for cyber- og informationssikkerhed S-441
Følger og bidrager til standarder for cyber- og informationssikkerhed og relaterede teknologier såsom cloud, biometri, IoT, signaturer og identifikationskort. Vores primære indsats er at bidrage til de internationale standarder fra ISO / IEC for IoT inklusive IoT-referencearkitektur og videreførelse af cybersikkerhedsstandarder for IoT. - Nationalt standardiseringsudvalg for bæredygtige byer og samfund - smart city S-491
Følger og bidrager til standarder for bæredygtige byer og samfund. Vi bidrager primært til de nationale guider om, hvordan man anvender standarder til udvikling af intelligente byer. - Standardiseringspolitisk forum
En rådgivende rolle for bestyrelsen og den øverste ledelse for den danske standardforening om de politiske og lovgivningsmæssige aspekter af emner, der er relevante for den danske standardforenings udvikling, indflydelse og anerkendelse som standardiseringsorganisation. Gruppen består af flere sammenslutninger inden for industri og forbrugerinteresse. Vi er udpeget af den danske brancheorganisation som eksperter inden for standardisering af informations- og kommunikationsteknologi.
Arbejdet med de danske standarder giver os mulighed for at interagere med flere internationale standardiseringsorganisationer og have adgang til og bidrage til udkast og færdige standarder fra:
- ISO - International Organisation for standardisation
- IEC - International Electrotechnical Commission
- ETSI - European Telecommunications Standards Institute
- CEN - European Committee for Standardization
- CENELEC – European Committee for Electrotechnical Standardization
- ITU - International Telecommunication Union
Deltagelsen i aktiviteterne bidrager til en harmonisering af den nationale og internationale udvikling inden for IoT, således at standardiserede teknologier kan bruges udbredt blandt forskellige domæner og sektorer.
Viden om standarder er en stor del af vores arbejde med partnerne i Nordic IoT Center, hvor vi bruger referencearkitekturer til en fælles forståelse af IoT. Og i IoT & wireless-klubben, hvor hvert møde begynder med en oversigt over nye teknologiske standarder og om nye harmoniserede standarder.
- Nationalt standardiseringsudvalg for cyber- og informationssikkerhed S-441
-
DigitalLead
DigitalLead er en landsdækkende dansk klynge for digitale teknologier. De er et samlingspunkt for digital innovation – både for virksomheder, der udvikler digitale løsninger, samt for andre sektorer, der har brug for innovative digitale løsninger.
Som digital klynge har DigitalLead, fokus på digitale og teknologiske løsninger med afsæt i de styrkepositioner, som findes på de danske videninstitutioner og blandt virksomhederne, herunder AI, IoT, cybersecurity, VR, AR, Big Data, DevOps, Blockchain, RPA etc.
DigitialLead blev i efteråret 2020 udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse som en af 14 nationale klynger, der skal sikre innovation og vækst i det danske erhvervsliv. Således er DigitalLead officielt den nationale klynge for digitale teknologier i Danmark.
Læs mere på DigitalLeads hjemmeside. -
Energy Cluster Denmark
Energy er Danmarks klyngeorganisation for den samlede energisektor.
Energy Cluster Denmark har fokus på at sikre, at danske virksomheder udvikler ny innovation og teknologiske energiløsninger, som verden efterspørger.Med et samarbejde der involverer partnerskaber mellem små og mellemstore virksomheder, markedsledende virksomheder og førende forsknings- og videninstitutioner, kan Energy Cluster Denmark blandt andet facilitere og fundraise konkrete innovationsaktiviteter og innovationsprojekter, som er helt afgørende for at sikre en konkurrencedygtig dansk energisektor.
Læs mere på Energy Cluster Denmarks hjemmeside. -
Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark er Danmarks nye landsdækkende klynge inden for fødevarer og bioressourcer.
Formålet med klyngen er at styrke den vidensbaserede innovation og vidensamarbejdet på tværs af hele værdikæden – både herhjemme og internationalt.
Food & Bio cluster Denmark er den direkte indgang for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner til netværk, forretningsudvikling, innovation og finansiering. Med erfaring, kan Food & Bio Cluster Denmark trække på nationale og internationale ressourcer for at realisere nye, innovative idéer.Læs mere på Food & Bio Cluster Denmarks hjemmeside.
-
Innovationsnetværket for Biomasse - INBIOM
Innovationsnetværket for biomasse (INBIOM) arbejder for at sikre intelligent produktion og udnyttelse af biomasse i overgangen til biobaseret økonomi. INBIOM hjælper danske biomassevirksomheder med at få adgang til ny viden, få overblik over finansieringsmuligheder og finde nye samarbejdspartnere i Danmark og internationalt.
INBIOM ønsker at være katalysator for innovativ udvikling af ny teknologi, nye produkter og virksomheder med udgangspunkt i biomasse, så Danmark kan blive blandt de førende nationer inden for den biobaserede økonomi. Konkret betyder det, at fokusområderne i INBIOM er produktion, forbehandling og separation samt konvertering af biomasse.
Et centralt fokus er at skabe så mange og så værdifulde strømme som muligt gennem eksisterende og nye værdikæder og skabe produkter ud af biomassen med højest mulig værdi. Et andet fokus er at forbedre udnyttelsen og recirkuleringen af næringsstofferne i lavværdi biomasse og rester fra industri, samfund og jordbrug.
Læs mere på INBIOM's hjemmeside.
-
MADE- Manufacturing Academy of Denmark
MADE er Danmarks klynge for produktion.
I MADE mødes og samarbejder virksomheder, universiteter og GTS-institutter om at skabe nye, innovative løsninger til danske produktionsvirksomheder inden for bl.a. 3D-print, automation, smarte fabrikker og produkter, hurtig produktudvikling og produktionsledelse.
I MADE kommer de virksomhedsnære aktiviteter til at blive karakteriseret ved høj faglighed, videndeling og matchmaking, og de vil især være tilrettelagt for SMV’er. Klyngen giver danske produktionsaktører indsigt i potentialerne ved de nye teknologier og metoder og søger at accelerere udviklingen og digitaliseringen af dansk industri.
Læs mere på MADEs hjemmeside.
-
Maritime & Logistics Innovation Denmark (MARLOG)
MARLOG er Danmarks nationale klyngeorganisation for de maritime erhverv og logistik.
Formålet for MARLOG er at fastholde og styrke Danmarks position blandt verdens bedste i den maritime branche og hele transportkæden, blandt andet ved at omdanne ideer til virkelighed, finde samarbejdspartnere, blive klogere, tænke stort, skaffe kompetente medarbejdere og rykke på digitalisering og grøn omstilling.
MARLOG giver adgang til alle relevante aktører inden for den maritime branche og transportkæden.
Læs mere på MARLOGs hjemmeside. -
Odense Robotics
Danmarks robotklynge, Odense Robotics, samler danske kompetencer inden for forskning, udvikling og design af robotteknologi. Klyngen formidler ny viden om robotter, robotteknologi og intelligente løsninger og services til indsatsområder med stor politisk og udviklingsmæssig bevågenhed.
Odense Robotics skaber konkret matchmaking, videndeling og udviklingsprojekter. Samarbejdet blandt netværkets partnere og interessenter skaber grundlaget for nye teknologibaserede og videntunge produkter, der understøtter udviklingen mod et mere konkurrencedygtigt, produktivt og grønt Danmark.
Aktiviteterne fokuserer på robotteknologiske områder og er fokuseret omkring automation og styring, droner, kollaborative robotter og mobile robotter.
Læs mere på Odense Robotics hjemmeside.
-
ShippingLab
ShippingLab er en forsknings- og innovationsplatform, der har til formål at udvikle Danmarks første autonome, miljøvenlige skib.
ShippingLab bygger på erfaringer fra projekter som Blue INNOship m.fl., og har samlet Danmarks kapaciteter i form af medlemmer fra store og mindre virksomheder, universiteter, søfartsskoler, GTS-institutter, organisationer og offentlige myndigheder.
Læs mere om ShippingLab. -
Smart Urbanisering
Innovationsnetværk for Smart Urbanisering samler førende danske kompetencer inden for IoT og datadrevet sammenkobling af byens sektorer i et nationalt netværk. Det skal styrke udvikling, demonstration, markedsopbygning, kommerciel udnyttelse og internationalisering af danske løsninger til den globale efterspørgsel efter smarte, liveable og bæredygtige byer.
Netværket skal bygge bro mellem virksomheder, forskere, danske byer og internationale markeder, så de kan styrke virksomhedernes konkurrenceevne og skabe bedre byer for borgerne. I Innovationsnetværk for Smart Urbanisering samles en række førende danske vidensmiljøer inden for digitalisering af byrummet for i fællesskab at udvikle blandt andet workshops, innovationsprojekter, matchmaking-events og studieture til en bred palette af danske virksomheder, der vil levere services til fremtidens digitale byer.
Læs mere på Gate 21's hjemmeside.
-
Transportens Innovationsnetværk
Innovationsnetværket skal se transport i sammenhæng samt skabe erfaringsudveksling og bygge bro imellem virksomheder og forskningsmiljøer.
Netværket vil øge muligheden for at samle aktørerne på tværs af faggrænser og domæner, skabe synergi, identificere behov for nye teknologier og skabe projekter, der skal sikre implementering af den nye teknologi. Udfordringerne i fremtiden spænder over et bredt felt og omfatter forskning, udvikling, demonstration og innovation i teknologier, systemer og menneskelige ressourcer.
TINV arbejder med forskellige aktiviteter inden for transportbranchen, der har fokus på bedre, bæredygtige og innovative løsninger. Inden for hver aktivitet arrangeres der netværksmøder, konferencer og match-making aktiviteter.
-
WE BUILD DENMARK
WE BUILD DENMARK er en klynge, bestående af en række eksisterende organisationer og netværk indenfor byggeri og anlæg i Danmark.
Formålet med denne klynge er at skabe ét stærkt samlingssted for alle i bygge- og anlægsbranchen – både virksomheder, vidensinstitutioner og det offentlige – om fremtidens bæredygtige og digitale teknologier, smarte byer og lokalområder, innovation, forretningsudvikling, produktivitet, vækst og internationalisering.
WE BUILD DENMARK kan bidrage med:- Bæredygtigt byggeri og cirkulær økonomi
- Digitalisering og automatisering
- Smart City og intelligente bygninger
Læs mere på WE BUILD DENMARKs hjemmeside.
Netværk vi driver
Bliv del af vores netværk og klubber, der sikrer erfaringsudveksling, vidensdeling og nyeste viden på en lang række områder. Se dem alle her.
Innovation


Innovationsområder
Vores innovationsindsatser fordeler sig over en bred vifte af innovationsområder.
Teknologisk innovation til gavn for industri og samfund
Sådan arbejder vi med innovation i FORCE Technology.
Et GTS-institut
Vi styrker erhvervslivet ved at fremme innovation, udvikling og ressourceoptimering.
Alle forsknings- og udviklingsprojekter
Se vores igangværende og afsluttede forsknings- og udviklingsprojekter.
Innovation
Det taler vi om, når vi taler om innovation.