MEGA loop til højtrykskalibrering af gas flowmålere forventes at blive taget i brug i foråret 2021.

8. november 2019

Ny MEGA-loop er nu designet og går ind i byggefasen

Kort før sommerferien 2019 godkendte bestyrelsen i FORCE Technology opførelsen af en ny gas flow MEGA loop i Vejen Danmark – hvor vi i forvejen har verdens største lukkede kalibreringsloop.

MEGA loop vil være baseret på den samme teknologi som de eksisterende højtryksanlæg, der opererer ved stabilt flow og tryk året rundt. MEGA loop vil dog være to til tre gange større end de eksisterende anlæg, når det kommer til længde, målesektioner, målernes størrelser og flow gennemstrømning.

Siden godkendelsen i sommer, har vi i FORCE Technology arbejdet hårdt på at designe både bygningen og MEGA loopen, og vi er nu så langt, at vi arbejder med indkøb af materiel. Således er det næste trin at begynde opførelsen af bygningen.

MEGA loop forventes at åbne for kalibreringer i 2021

Vi forventer at have en indflytningsklar bygning i sensommeren 2020 og et operationelt anlæg i foråret 2021, hvor vi også forventer at være vært for en ”MEGA-åbning” af det nye anlæg.

Vi konstruerer højtryksanlægget i tre trin:

  • Fase 1: 50000m3 / h ved 0-65bar med to højtryksblæsere
  • Fase 2: 75000m3 / h ved 0-65bar med tre højtryksblæsere
  • Fase3: 85000m3 / h0-65 bar med fire højtryksblæsere

Ved den nye MEGA loop ønsker vi at imødekomme behov for kalibrering af de største målere på markedet. Derfor vil målestrengen, der bliver 46 meter lang, blive konstrueret på en måde, der gør det muligt at indstille og kalibrere målerstørrelser op til 60”.

Lær mere om MEGA-loopen her eller få mere at vide om kalibrering.