Nyt center på Lindø vil industrimodne allerede udviklede teknologier rettet mod offshoreindustrien. Det sikrer, at teknologier udviklet i laboratoriet hurtigt kommer ud at virke i industrien.

15. januar 2015

Offshoreindustrien i Danmark er under pres fra lavtlønsområder. Det betyder tab af danske arbejdspladser, der kunne være fastholdt med nye teknologier som løftestang for en styrkelse af produktivitet og kvalitet. Et nyt center skal hjælpe offshoreindustrien til at bevare sin konkurrenceevne.

Det nye center hedder Odense Havn og er etableret af FORCE Technology og Lindø Offshore Renewable Centre (LORC). På centret vil allerede udviklede teknologier blive modnet i tæt samarbejde med industrien. Der er etableret storskala faciliteter med de nyeste svejseteknologier, og der kommer bl.a. til at stå en af de allerkraftigste svejserfaciliteter i Europa.

”Visionen med Odense Havn er at skaffe arbejdspladser og få teknologi ud at spille i industrien. I FORCE Technology har vi udviklet flere banebrydende teknologier rettet mod offshoreindustrien, men det har været svært at få implementeret teknologierne i virksomhederne. 

Det nye center bringer os tæt på industrien, og dermed sikrer vi, at teknologierne faktisk bliver brugt i praksis. Man kan sige, vi rykker fra laboratoriet ud på industrigulvet” fortæller Torben Lorentzen, forsknings- og udviklingschef hos FORCE Technology.

Som GTS-institut har FORCE Technology udviklet mange forskellige teknologier med det formål at fremme produktiviteten i svejsning, og med denne aktivitet får vi langt bedre mulighed for at løfte flere produktivitetsfremmende teknologier ud i et industrielt miljø.

”Det nye center er et godt tilbud til industrien, som ved at benytte faciliteterne og implementere teknologierne vil kunne højne effektivitet, produktivitet og kvalitet - og det er den eneste vej, hvis man vil konkurrere med lavtlønslande”, siger Torben Lorentzen.